Trakų rajono savivaldybės tarybos narės Jadvygos Dzencevičienės  ataskaita  už 2023 metus

Trakų rajono savivaldybės tarybos narės Jadvygos Dzencevičienės  ataskaita už 2023 metus

Esu Trakų rajono savivaldybės tarybos narė Jadvyga Dzencevičienė, 2023 – 2027 metų kadencijai išrinkta pagal Lietuvos socialdemokratų partijos Trakų skyriaus sąrašą. Nuo kadencijos pradžios esu opozicinės frakcijos narė savivaldybės taryboje, priklausau sveikatos ir socialinių reikalų komitetui, be to, esu Kontrolės komiteto pirmininkė.
Per 2023-2027 metų kadencijos ataskaitinį laikotarpį nepraleidau nei vieno iš tarybos narių komitetų ar tarybos posėdžių, visuomet aktyviai dalyvauju, aiškiai viešai išdėstau savo nuomonę, nors valdančiajai daugumai ji dažnai atrodo priešinga. Visuomet susilaikau balsavime arba balsuoju „Prieš“ dėl tarybos sprendimų, kurie, mano požiūriu, yra nepakankamai aiškūs, prasilenkiantys su garbingu ir skaidriu jų valdymu. Visus sprendimų projektus nuolat vertinu per kontrolės prizmę. Posėdžių metu kėliu svarbius klausimus, kaip antai: dėl savivaldybės vietinių kelių asfaltavimo, infrastruktūros plėtros, šilumos ir vandens kainų ir daugelis kitų. Kartu su opozicine socialdemokratų frakcija teikiau pasiūlymus į 2024 m. savivaldybės biudžetą, ypač tuos, kurie buvo susiję su infrastruktūros gerinimu Aukštadvario krašte (Aukštadvario kultūros rūmų problema, pėsčiųjų tako įrengimas Draugystės gatvėje Aukštadvario mstl., kuris leistų saugiai mūsų vaikams ir anūkams pasiekti viešą paplūdimį, valčių nuleidimo prieplaukos įrengimas prie Navos ežero, laiptų įrengimas stačiame pėsčiųjų take prie upės Verknės senvagės ir daugelis kitų).
Jau antrą kadenciją vadovaujant Trakų rajono savivaldybės kontrolės komitetui, nuolat organizuoju kontrolės komiteto posėdžius, kuriuose buvo patvirtinta kontrolės komiteto 2023 metų veiklos ataskaita bei 2024 metų veiklos programa, savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos veiklos ataskaitos, buvo svarstomos pateiktų auditų ataskaitos ir išvados bei audito tarnybos atliktų auditų metu nustatytų trūkumų ar teisės aktų pažeidimų pašalinimas, piliečių skundų nagrinėjimas.
Aiškiai suprasdama, kad savivaldybės tarybos nario pareigos neapsiriboja vien tik posėdžių lankymu ir balsavimu, gilinuosi ir nagrinėju teikiamų sprendimų medžiagą, nuolat bendrauju su gyventojais, konsultuoju juos įvairiais su savivalda susijusiais bei ekonomikos, finansų, bankininkystės teikiamų paslaugų ir kitais klausimais, teikiu įvairius paklausimus rajono valdantiesiems.
Sąžiningai atlikdama Trakų rajono savivaldybės tarybos nario pareigas, nesu susijusi su jokia veikla, kuri būtų finansiškai priklausoma nuo savivaldybės biudžeto, todėl niekada nenusišalinu nuo taryboje svarstomų klausimų. Visuomet turiu tvirtą nuomonę ir tvirtai tikiu, kad Trakų kraštas ateityje išliks ne tik tvirtu istorijos ir kultūros židiniu, bet ir stambiu ekonominiu vienetu, kuriančiu vis naujas darbo vietas.

Pagarbiai tarybos narė Jadvyga Dzencevičienė

Close